Vol Gastronòmic << Noticias

Vol gastronòmic: nova experiència culinària i itinerant a Girona

 

El projecte Vol Gastronòmic s'ha presentat a finals de maig a Girona. Un nou projecte gastronòmic que proposa l'experiència única de sopar en una passarel·la volant al riu Onyar. Es tractarà d'un espai transportable que s'iniciarà a Girona però que s'ubicarà en altres ciutats posteriorment.

La instal·lació amb una plataforma voladissa sobre el riu Onyar s’ubicarà al carrer de Santa Clara, a l’alçada del pont de Pedra, a mitjans de juliol i hi romandrà entre deu mesos i un any. L’espai, que ha estat dissenyat exteriorment fent un símil amb el pont d’Eiffel, oferirà dinars i sopars en format de showcooking a la  mateixa sala del menjador. Comptarà amb diversos cuiners del territori i l'assessorament del grup Girona Bons Fogons. S'oferiran menús degustació a grups de 18 comensals com a màxim que, en una única taula imperial podran gaudir d’una experiència gastronòmic única volant per sobre del riu Onyar.

Vol Gastronòmic és un espai singular que es construirà inicialment a Girona però es tracta d’un espai transportable que estarà a la capital gironina per un temps limitat. Pretén ser un pol de promoció turística a través de la gastronomia, primer aquí però després arreu del món. 

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el representant de l’empresa IXCE, promotora del projecte, Enric Sucarrats, van presentar la iniciativa a finals de maig passat del projecte que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava – Pirineu de Girona, l’Agència Catalana de Turisme, cellers de la Do Empordà, l’Associació d’Hostaleria Turisme i Restauració de Girona o el Centre eix comercial de Girona entre altres.

La voluntat dels impulsors del projecte, l’empresa IXCE, és exportar aquest espai gastronòmic, pioner al nostre país, a altres ciutats i, tal com ha expressat l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, d’aquesta manera “s’abocarà la imatge icònica de les façanes de l’Onyar al món”.

Es poden fer reserves de l’espai (per grups o de forma individual) per als mesos de juliol, agost i setembre a la web.