Gastroart 2012 << Noticias

Salsafins, piruletes de xocolata i maridatge entre teatre i vi al Gastroart 2012

 

Un taller de cuina amb degustació sobre la cuina del salsafí, a càrrec del restaurant Grions; tallers de piruletes de xocolata a càrrec del mestre pastisser Marc Rodellas; o un curiós tastet de vi teatralitzat són algunes de les propostes de la pròxima Fira Gastroart d’Hostalric, el pròxim 28, 29 i 30 de setembre.

La programació definitiva de la quarta edició de la Fira Gastroart, la fira de Gastronomia i Artesania d'Hostalric, inclou un complet programa d'activitats que tindran lloc en els diferents carrers i espais públics de la vila durant els dies que dura la fira. A més, aquesta edició coincideix amb la inauguració del centre Domus Sent Soví un centre que té l’objectiu de fomentar l’interès i el coneixement pel patrimoni gastronòmic del país com a element d’identitat, a través de la combinació de tradició i innovació per descobrir i valorar els productes de la terra.

La fira Gastroart, s'emmarca en la tradicional celebració de Sant Miquel i ve precedida de tres edicions, la darrera de les quals va comptar amb més de 10.000 visitants. L’organització de la fira es mostra satisfeta amb la implicació creixent de la població i dels participants que ha permès consolidar la fira en el calendari d'activitats i convertir-la en un referent principalment en les demarcacions de Barcelona i Girona.

Programa d'activitats del Gastroart 2012

Divendres 28:

17-19.00 h: Visites guiades al centre gastronòmic Domus Sent Soví (1)
Lloc: Domus Sent Soví

21.00 h: Maridatge Jazz + tapes d’autor + vins (2)
Preu: anticipades 12€/ a taquilla 15€
Lloc: Espai de restauració, Domus Sent Soví

Dissabte 29:

10-21.00 h: Exposició i venda de productes gastronòmics
Lloc: Plaça dels Bous

10-21.00 h: Demostracions d’oficis artesans
Lloc: Plaça dels Bous

11-13.00 h: Visites guiades al centre gastronòmic Domus Sent Soví (1)
Lloc: Domus Sent Soví

17-18.30 h: Taller infantil de cuina judeo-catalana, amb l’associació Tarbut Sefarad
Lloc: Aula de cuina, Domus Sent Soví

17-18.00 h: Taller de cuina amb degustació. La cuina del salsafí,amb el restaurant Grions
Lloc: Auditori, Domus Sent Soví

17-21.00 h: Taller de piruletes de xocolata, a càrrec de Marc Rodellas, millor mestre artesà xocolater d'Espanya 2010-11.
Preu: 1.5€
Lloc: Pl. Dels Bous

17-21.00 h: Tast de vins. Amb Comas Calls Vinateria els vins i la música surten al carrer.
Lloc: C. Mossèn Cinto Verdaguer, davant de LaVinateria

20.00 h Un tast real. Maridatge de teatre i vins (2)
Preu: anticipades 8€/ a taquilla 10€
Lloc: Espai de restauració, Domus Sent Soví

Diumenge 30:   

10-20.00 h: Exposició i venda de productes gastronòmics
Lloc: Plaça dels Bous

10-20.00 h: Demostracions d’oficis artesans
Lloc: Plaça dels Bous

10.30-13.30 h: Taller de cuina judeo-catalana, amb l’associació Tarbut Sefarad
Lloc: Espai de restauració, Domus Sent Soví

11-13.30 h: Taller infantil. Pastís de moniato.
Preu 5€
Lloc: Aula de cuina, Domus Sent Soví

11-14.00 h: Taller de piruletes de xocolata, a càrrec de Marc Rodellas, millor mestre artesà xocolater d’Espanya 2010-11.
Preu: 1.5€
Lloc: Pl. Dels Bous

12.00 h: Degustació de productes del nou Col•lectiu de Productors i Elaboradors de la Selva
Lloc: Auditori, Domus Sent Soví

17-20.00 h: Taller de piruletes de xocolata, a càrrec de Marc Rodellas, millor mestre artesà xocolater d’Espanya 2010-11.
Preu: 1.5€
Lloc: Pl. Dels Bous

(1) Cal reserva prèvia trucant a l’Oficina de Turisme d’Hostalric (972 86 45 65), de dilluns a diumenge de 10-14.00h i dissabte de 16-19h –abans del 28 de setembre - o bé el mateix dia a la recepció del centre.
(2) Venta d’entrades anticipades a l’Oficina de Turisme d’Hostalric, de dilluns a diumenge de 10-14.00h i dissabte de 16-19h –abans del 28 de setembre.