Guia Peñín 2013 << Noticias

Excel·lent per a una quarantena de vins de la DO Empordà a la Guia Peñín 2013

 

L’edició d’aquest 2013 de La Guia Peñín ha adjudicat la qualificació d'excel·lent a 38 vins empordanesos que han obtingut una puntuació igual o superior als 90 punts. Una millor qualificació que l’edició anterior en què només van rebre l’excel·lent una trentena de vins, el que significa un increment del 22% respecte a l'edició anterior.

Segons informa la DO, la guia inicia la descripció de vins dient que "aquesta DO compta amb un determinat número de bodegues que s'han preocupat en oferir uns vins impecables i moderns amb un disseny amb algunes etiquetes avantguardistes que donen una imatge sofisticada al conjunt dels seus vins".

També destaquen que els autors de la Guia Peñín asseguren que els vins empordanesos són un exemple d'equilibri entre fruita, alcohol i acidesa. "I tot gràcies al treball minimalista a la vinya", asseguren. Per millorar els seus productes, els redactors de la publicació aconsellen als productors empordanesos una millor identificació varietal que representi a la zona i  que els hi aporti valor i diferenciació.

El Consell Regulador de la DO Empordà valora positivament aquests resultats que s'han produït gràcies a l’esforç dut a terme en els darrers anys pels cellers empordanesos en la millora contínua de la qualitat dels seus vins, segons informa la DO. Un altre exemple d'aquest creixent reconeixement nacional i internacional va ser la incorporació de 44 vins de la DO Empordà a la llista Robert Parker 2011. D’aquests, 28 van obtenir una puntuació de 90 o més punts, quan a l’anterior edició eren només 12.

La Guía Peñín 2013 conté més de 9.800 referències tastades de més de 2.000 bodegues procedents de tot l’estat espanyol. Amb un promig de 87,8 punts, segons el director de la guia, Carlos González, es demostra “la tendència ascendent i imparable de la qualitat dels vins espanyols”.