125.000 mones de Pasqua << Noticias

Els pastissers preveuen mantenir les vendes de mones

 

Els pastissers gironins preveuen vendre entre 125.000 i 135.000 mones de Pasqua aquesta Setmana Santa de 2013, xifra similar a la de l’any passat. El president del Gremi de Pastissers de la Província de Girona, Josep Costa, ha explicat que els pastissers estan preparats per tot el que els demanin els clients, i que, tot i que potser hi ha menys encàrrecs fets amb antelació, són optimistes ja que s’observa certa tendència a la compra d’última hora.

Costa ha manifestat que “no podem negar que la situació econòmica actual és molt complicada”, els pastissers estan preparats per poder oferir tot el que els clients els puguin demanar, de manera que com cada any es podran trobar a les pastisseries gironines varietat de figures de xocolata, amb preus mitjos que van dels 25 als 70 euros. Les figures més demanades segueixen sent les de personatges televisius com ara Hello Kitty, Bob Esponja, o també les del Barça, entre altres motius. Costa no creu que calgui cap “innovació especial” pel que fa a les mones, ja que segons ell mateix “les mones ja ho són cada any de personalitzades, en el sentit que moltes vegades es posen els ninots que demana el client i es trien les figures de xocolata que més els agraden als fillols”.

El president del Gremi ha fet també una crida als ciutadans que comprin les mones als establiments especialitzats ja que és l’única garantia que es tracta de productes sense conservants. Segons Costa, els llocs no especialitzats que en venen i en tenen a l’aparador de fa tants dies no són garantia de qualitat. Per altra banda, ha recomanat que es tingui la figura de xocolata en un lloc fresc però no a la nevera, per conservar les propietats de la xocolata.

Costa ha explicat també que, tot i que els darrers anys hi ha hagut certa tendència a comprar més la figura de xocolata que no pas la mona sencera, pastís i figura, els pastissers n’elaboraran igualment de totes les mides per poder oferir varietat de productes, ja que en alguns anys s’havia optat per reduir la mida i després s’havia fet curt de les mides més grosses. Tot i que a principis de Quaresma potser són menys els encàrrecs que hi ha hagut, les previsions són optimistes perquè s’ha comprovat certa tendència a comprar més a última hora, així que fins dilluns les pastisseries seguiran amb els aparadors plens de les típiques figures de xocolata.