Nariz de Oro << Noticias

El Sauló 2012 del Celler Espelt i el sommelier Rafel Sabadí a la final de La Nariz de Oro

 

El vi Sauló 2012 del Celler Espelt (Vilajuïga) i el sommelier Rafel Sabadí, del Roser2 (L’Escala) significaran la presència gironina a la final de la XXIIª edició de La Nariz de Oro a Madrid. També va passar a la final el cava Berta Bouzy Reserva Extra Brut, de caves Mont Ferrán. La semifinal es va fer a Barcelona amb 50 summeliers i 40 vins.

El passat 12 de març va tenir lloc a l’Hotel Avenida Palace, de Barcelona, la semifinal nacional de la XXII Edición de La Nariz de Oro, en la qual hi varen participar 50 sommeliers que varen tastar 40 vins en un tast a cegues. Mitjançant puntuacions, els professionals del vi varen elegir, entre els millors vins negres amb menys de nou mesos de criança, l’Espelt Sauló 2012. Amb aquesta puntuació, aquest vi empordanès s’ha classificat per a la “Final Nacional de los Mejores Vinos de España», que tindrà lloc a Madrid el 14 i 15 de juny.

Per altra banda, el sommelier i copropietari del restaurant El Roser2 (L’Escala), Rafel Sabadí, ha estat l’únic gironí que ha passat a finalista de la Nariz de Oro. Juntament amb ell, un total de 23 sommeliers catalans s’han classificat per a la final a Madrid. El millor dels 50 que van participar a la quinta semifinal a l’Hotel Avenida Palace de Barcelona, el 12 de març, va ser David Martínez, del restaurant El Veler de Sitges.

Tant l’actuació dels 50 sommeliers que hi varen prendre part com la qualitat dels vins participants varen ser valorats per un jurat d’experts entre els quals destaca a Elena Adell, enòloga de Azpilicueta, Vanesa Viñolo, directora de tast de La Nariz de Oro, o els guardonats amb aquest premi Montse Velasco (2011), Jordi Raventós (2008) o el sommelier barceloní José Jiménez.

Pel que fa a presència d’empreses gironines, també estan classificats en la categoria d’espumosos el Berta Bouzy Reserva Extra Brut, de caves Mont Ferrán.

L’Espelt Vailet també rep un important reconeixement

l'Espelt Vailet 2012, va obtenir el reconeixement amb l’atorgament de la Medalla d’Or i de la Fulla de Girona d’Or per als vins blancs joves en el XVIII Concurs de Vins i Caves de Catalunya Giroví’13. L’elecció es va realitzar en el transcurs d’un tast a cegues celebrat al Casino de Girona per l’Escola de Tastavins del Gironès, amb el patrocini de Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya, i que va comptar amb la participació de 170 tastadors experts, entre els quals hi havien des de consumidors, fins a sommeliers, professors, alumnes i exalumnes de l’Escola d’Hostaleria de Girona i de l’Escola de Tastavins de Gironès, enòlegs, productors, etc.