XXIII Festa de l'Anxova de l'Escala << Noticias

El Celler de Can Roca rebrà l'Anxova d'Or a la XXIII Festa de l’Anxova de l’Escala

 

El Celler de Can Roca rebrà aquest any l’Anxova d’Or que anualment atorga el sector anxover de l’Escala a persones o col·lectius que s’hagin distingit per la difusió d’aquest producte. L’entrega es farà durant la tradicional Festa de l’Anxova, que arriba a la 23a edició el pròxim 6 d’octubre. La ruta de la tapa de l’anxova inclourà l’oferta de 33 establiments i es podrà gaudir el cap de setmana del 27, 28 i 29 de setembre i el 4, 5 i 6 d’octubre. A més els que passin per tots els restaurants optaran a un sorteig per un àpat al Celler de Can Roca.

Els actes de la Festa de l’Anxova comencen aquest cap de setmana, amb la posada en marxa de la tercera edició de la Ruta de la Tapa de l’Anxova de l’Escala, que aquest any comptarà amb un total de 33 establiments que oferiran la seva versió de tapa en què el protagonista ha de ser l’anxova. Aquesta tercera edició és la que compta amb més establiments participants, havent crescut de deu, el primer any; 20, l’any passat i 33 enguany, un 65% més que l’any passat.

El dia principal de la Festa de l’Anxova serà el 6 d’octubre. S’iniciarà a les 11 del matí amb el pregó, en aquesta ocasió a càrrec d’Antoni Massanés, director de la Fundació Alícia, centre de recerca dedicat a la innovació tecnològica en cuina, a la millora dels hàbits alimentaris i a la valoració del patrimoni agroalimentari i gastronòmic. En el mateix acte, s’entregarà l’Anxova d’Or al Celler de Can Roca. 

Just després, hi haurà la tradicional degustació popular d’anxoves a la Platja i una cantada d’havaneres amb el grup Tres de Ronda. 

Àpat al Celler de Can Roca 

Els participants a la Ruta de l’Anxova, com en anys anteriors, tindran una butlleta que aniran segellant a cada establiment per on passin. Qui hagi omplert les 33 caselles tindrà l’opció de convertir-se en jurat i decidir quina és la millor tapa de l’any i, a més, participarà en el sorteig d’un àpat per a dues persones al restaurant El Celler de Can Roca. Els qui degustin la meitat de les tapes (concretament disset), participaran en el sorteig d’un paquet d’activitats nàutiques per a dues persones i els que arribin a segellar set establiments, poden entrar en el sorteig d’un àpat per a dues persones en un restaurant escalenc. 

Concurs d’Instagram 

Una de les novetats d’aquest any és el concurs de fotografies a la xarxa social Instagram per a la gent que faci la ruta de la tapa amb l’objectiu de difondre la riquesa gastronòmica que ofereix el municipi al voltant del seu producte més reconegut internacionalment. S’ha de seguir el perfil de @visitlescala i penjar imatges que reflecteixin l’esperit de la ruta de la tapa amb les etiquetes #anxovadelEscala i #visitlescala. Es poden penjar imatges de la ruta i les seves tapes entre el 27 de setembre i el 6 d’octubre i el premi per al guanyador serà una ruta de vela de creuer per a cinc persones i un àpat al restaurant Nàutic.