Mams, espai gastroanímic << Notícies

Xuriguera i Faixedas impulsen el primer celler-restaurant amb 100% de vins catalans a Arbúcies

 

Els actors Carles Xuriguera i Rafel Faixedas, juntament amb el cuiner arbucienc Raül Cuadras impulsen a Arbúcies el primer celler-restaurant de Catalunya on el 100% dels vins que s’ofereixen són catalans. Batejat amb el nom de Mams, espai gastroanímic, és un restaurant de tapes combinat amb un celler i que també té un espai dedicat al menjar per emportar. La resta de socis són Irene Forts i Carles Planchart, membre de l’staff tècnic del primer equip del Barça.

Rafel Faixedas explica que la idea va sorgir perquè trobaven a faltar al seu poble, Arbúcies, un lloc d’aquest tipus. “És un espai en el que a nosaltres ens agradaria anar a passar una bona estona, amb tapes i vins del país, i que, a més, sigui un lloc proper, dinàmic i modern”, assegura Faixedas.

El Mams, a més, té la particularitat que és l’únic celler restaurant de Catalunya on el 100% dels vins que ofereix són catalans. “L’oferta de vins inclou totes les denominacions d’origen catalanes i intentem que hi hagi els vins més representatius de cada denominació”, explica Rafel Faixedas, que afegeix que volen “donar a conèixer i difondre els vins d’arreu del país, potenciar el vi d’aquí i que el benefici es quedi aquí. Ens agrada donar valor al producte local i de proximitat”. Precisament per posar en relleu aquest apartat s’organitzaran periòdicament tastos de vins al celler.

La idea de crear el Mams, espai gastroanímic, neix a principis d’aquest 2012 gràcies a l’afició  dels dos actors pel menjar i el beure i a la complicitat del cuiner Raül Cuadras, que és professor a l’Escola d’Hostaleria de Girona. Cuadras “proposa una revisió de la nostra cuina tradicional presentant-la en format de tapa”, afirma Faixedas, que afegeix que “a més, el restaurant té la peculiaritat que el preu del vi és el mateix que el preu de venda del celler, un punt de diferenciació de la majoria de restaurants”.

Raül Cuadras, responsable de la cuina del Mams, va iniciar el seu aprenentatge professional a l’Escola d’Hostaleria de Sant Narcís, de Girona, on actualment exerceix com a professor. De la seva etapa com a docent en destaca l’empremta que li han deixat Salvador Brugués i Joan Roca, dels que aprèn  la cuina al buit i l’univers de la família Roca col·laborant en el servei als Jardins de Cap Roig.

“L’oferta gastronòmica del Mams vol ser una cuina senzilla i d’arrel, on amb les noves tècniques busquem aplicar conceptes més moderns per millorar cada elaboració, tenint en compte que la qualitat i el gust dels productes han de ser el més important del resultat final”, explica Cuadras.