Vívid << Notícies

Vívid, el festival del vi a l'Empordà aquesta primavera

 

El Club de la Ruta del Vi DO Empordà, dins el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, promou el primer festival dedicat al vi a les comarques gironines. La primera edició arranca aquesta primavera, moment en què es reinicia el cicle de la vinya a l’Alt i Baix Empordà. Es portaran a terme diverses activitats relacionades amb el món del vi durant tot el mes d’abril per donar a conèixer el món i el producte del vi mentre es practica enoturisme a la destinació.

El programa de Vívid es composa de més cinquanta activitats i promocions que es desenvoluparan a les comarques de l’Alt Empordà i Baix Empordà i que inclou des de cursos d’iniciació i tastos dirigits; tallers de cuina i vi; jornades de portes obertes, teatre; música i poesia maridades amb vi; tractaments de vinoterapia a activitats en la natura com enosenderisme i enokayak.

El festival del vi, Vívid, és una iniciativa de dinamització i promoció del territori fora de temporada alta turística –al mes d’abril- amb què, d’una part, es vol donar a conèixer el món de la viticultura empordanesa als habitants i visitants a través d’experiències enoturístiques memorables en un entorn únic, la Costa Brava, i, d’altra part, portar a terme una acció més que computi en el procés d’obtenció de la certificació «ruta del vi» que atorga ACEVIN (l’Associació Espanyola de Ciutats del Vi amb el suport de la Secretaria General de Turisme de l’Estat).

La iniciativa promocional impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona rep el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, cellers de la DO Empordà, ajuntaments i empreses turístiques del territori.

Marca Enoturisme 2014, el seminari del turisme del vi

En el marc del Vívid, es celebrarà també el seminari Marca Enoturisme 2014.  Es tracta d’un seminari sobre el turisme del vi, la comunicació i la creació de marca enoturística a Catalunya on s’exposaran les claus que tota empresa, institució o professional del turisme del vi necessita per esdevenir un referent enoturístic. 

Aquesta jornada, que tindrà lloc el 25 d’abril a Calonge, anirà destinada a tots aquells que necessitin desenvolupar la seva vessant enoturística per tal atraure i satisfer a tots aquells visitants o clients motivats per la cultura del vi i el seu entorn. Comptarà amb alguns dels millors experts en enoturisme de Catalunya com a ponents. 

L'última sessió serà un tast de vins del Baix Empordà, específic i adaptat per a professionals del turisme del vi. El preu de la inscripció al seminari és de 50€, els membre de la ruta del vi DO Emporda tenen un 20% de descompte.