Sopars Maridats << Notícies

Segona edició dels Sopars Maridats de Cuina de l'Empordanet i DO Empordà

 

El col·lectiu gastronòmic Cuina de l’Empordanet engega el proper divendres 31 de gener la segona edició de la campanya Sopars Maridats. Es tracta de diversos sopars elaborats per cada un dels 18 restaurants de Cuina de l’Empordanet que aniran maridats amb els vins dels 24 cellers participants de la DO Empordà que millor combinin amb cada plat del menú. Es duran a terme un total de 24 sopars i els preus oscil·laran entre els 30 i 50 euros. Les reserves es podran fer mitjançant el telèfon directe de cada restaurant.

La campanya té com a objectius consolidar i enfortir la relació entre cellerers i restaurants; donar a conèixer encara més la cuina i els vins empordanesos; així com dinamitzar una època de l’any amb menys moviment turístic i gastronòmic i en la qual cal dur a terme accions per mobilitzar els públics locals i nacionals. La campanya compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Agència Catalana de Turisme i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

El primer sopar maridat, es durà a terme el proper divendres 31 de gener al restaurant Portal de Mar de Pals, que oferirà un menú format per quatre plats i unes postres amb el maridatge dels vins del celler Roig Parals de Mollet de Peralada.

Pel que fa al febrer, hi trobarem: el 7 de febrer amb el restaurant La Gamba i el celler Can Sais. El 14 de febrer, Les Panolles i La Vinyeta; el 21 de febrer, Sa Punta i el celler Trobat; el 28 de febrer, els Tinars amb el celler Mas Llunes.

Pel que fa el març, el dia 7 serà el torn de El Roser 2 i Oliver Conti; el 14, La Plaça amb el celler Martí Fabra; el 21, Sa Cova i el celler Espolla; i el 28 de març el Mas dels Arcs amb Empordàlia.

El mes d'abril tindrà lloc, el dia 4, el sopar amb Casamar i Celler d'en Guilla; el dia 11, el restaurant Aradi amb Arché Pagès; i el 25 el restaurant Aiguablava i el celler Martín Faixó.

El maig, el dia 2, El Fort i el celler Sota els Àngels; el dia 9, La Costa i Clos d'Agon; el dia 16, La Xicra i Terra Remota; el 23, Mas de Torrent i Castell de Peralada i el 30, Llevant amb la cooperativa de Garriguella.

El juny tindrà lloc el sopar maridat de Bò.tic amb Vinyes Olivardots, el dia 6; el dia 13, serà el torn de dos sopars, un amb El Roser 2 i Hugas de Batlle, i per altra banda Portal de Mar amb Masia Serra. El dia 20 de juny també hi haurà dos sopars, La Xicra amb Maset Plana i Sa Cova amb Espelt. I el dia 27 de juny serà el torn de La Plaça amb Mas Vida i el restaurant Aradi amb Vinyes dels Aspres.

La campanya es podrà seguir a traves de les xarxes socials amb els hashtags #soparsmaridats2014 #cuinaempordanet #doemporda.

La Cuina de l'Empordanet

La Cuina de l’Empordanet dóna nom a un conjunt de restaurants de l’Empordà que promocionen la cuina d’aquest territori amb l’objectiu d’identificar l’Empordà com una destinació gastronòmica de primera magnitud.

Els 18 restaurants que conformen la Cuina de l’Empordanet fonamenten la seva oferta gastronòmica en l’ús prioritari dels productes del país, tant del mar com de la terra i han configurat una cuina de gran personalitat i una de les més preuades del món.

La DO Empordà

La tradició vitivinícola empordanesa té 2.500 anys d’història. La zona de producció engloba un total de 55 municipis distribuïts en dues comarques: 35 municipis de l’Alt Empordà i 20 municipis del Baix Empordà.

Amb prop de 2.000 hectàrees de vinya registrada, la DO Empordà és una de les denominacions d’origen emergents i amb més potencial a Catalunya i a l’Estat espanyol. Es caracteritza per una identitat definida, que aposta per les varietats autòctones, entre les que destaca la singularitat de la Garnatxa.

Comprèn una cinquantena de cellers que ofereixen una àmplia varietat de vins amb personalitat, que us convidem a tastar maridats amb els plats que ens proposen els cuiners de la Cuina de l’Empordanet.