Bacallà&Peixopalo << Notícies

Sant Feliu de Guíxols vol redescobrir la cuina del ‘peixopalo’

 

Sant Feliu de Guíxols acull a partir del 16 de març i fins l’1 d’abril la campanya gastronòmica del “Bacallà&Peixopalo”. Dins el programa “Cuines de Sant Feliu”, aquesta campanya, que es va presentar el 9 de març al mercat cobert, ofereix l’oportunitat de redescobrir la cuina del peixopalo (bacallà sec) en diversos establiments.

La presentació va comptar amb la participació de l’establiment Can Prat, que va oferir una mostra de com es cuina el peixopalo, davant la curiositat de molts dels assistents per redescobrir aquest producte. Per la seva banda, el regidor de Turisme i Promoció Econòmica de Sant Feliu, Juanjo García, va remarcar que “hi ha la voluntat d’aconseguir que el peixopalo esdevingui el plat estrella de la gastronomia local ganxona”.

El peixopalo (bacallà sec) es va introduir a la zona a través del port de Sant Feliu i va ser un aliment molt apreciat per mariners i tapers durant el segle XIX, assimilant-se ràpidament a la dieta de la ciutat. Avui, recuperat i reinterpretat, torna a la taula amb el sabor d’un plat de tota la vida.

Hi participen els restaurants: Bahia, Ca l’Isern, Can Nadeu, Can Salvi, Cau del Pescador, Club Nàutic SFG, La Cava, La Pansa, La Taverna del Mar, Marabú, Murlà, Nit i Dia, Sant Pol.

Consulteu els menús en aquest enllaç.