Ecocabàs << Notícies

Productes ecològics i artesanals a l'Ecocabàs a Girona a partir de març

 

A partir del mes de març els gironins podran fer la compra setmanal ecològica i artesana a l'Ecocabàs. Es tracta d’un mercat de productes situat a l’Avinguda Ramon Folch –davant de Correus- els diumenges al matí, de 9 a 14h, on es podrà trobar des de fruita i verdures, làctics, ous, carn, embotits, melmelades, creps, croquetes, i fins a vins i conserves.

L’objectiu de l’Ecocabàs, organitzat per Scata i Quins Pebrots, és que les famílies puguin passar el diumenge al matí fent la compra de la setmana, a l’hora que troben activitats per a petits i grans, com ara tallers de cuina o xerrades sobre productes ecològics. A més, la idea és que un especialista en nutrició prepari per als visitants diversos menús per a tota la setmana, la matèria prima dels quals podran adquirir allà mateix. Es tracta, doncs, "de donar recursos, posar-ho fàcil a les famílies", segons han explicat els organitzadors.

El mercat pretén obrir amb productes de tota mena, des de verdura i fruita fins a vins i conserves, però tots ecològics i/o artesanals. De moment, hi ha ja més de 20 productors confirmats, tots amb productes de proximitat, el 90% de productes de les comarques gironines.

Amb aquesta iniciativa, tots els diumenges de l'any, es pretén també oferir una alternativa a l’actual sistema de cistella ecològica, que acostuma a proveir als compradors a finals de setmana, de manera que per algunes famílies els fa més difícil l’organització dels àpats. Fent la compra els diumenges, a més de manera lúdica i per a tota la família, s’ofereix un servei pensat per a la setmana que començarà l'endemà i també un punt de venda per aquelles persones de Girona i comarques a qui els sigui més còmode anar a comprar el dia festiu.