La crisi no aixafa les mones << Notícies

Previsions optimistes per a la venta de mones

 

Els pastissers gironins preveuen vendre entre 125.000 i 135.000 mones de Pasqua durant la Setmana Santa d’aquest 2012. Segons ha explicat el president del Gremi de Pastissers de les comarques gironines, Josep Costa, tot i que el context de crisi fa que “la situació de la pastisseria sigui preocupant, la gent segueix celebrant aquestes diades” i, per tant, es preveu que hi hagi un número de ventes similar al de l’any passat.

Costa ha explicat també que alguns pastissers han optat per reduir-ne una mica les dimensions, per poder oferir productes més econòmics i així mantenir el nivell de ventes. Tot i que es tracta d’un producte cada vegada més personalitzat ja que la gent l’encarrega i pot escollir diferents estils i formes, el preu mig per figura i mona està entre els 25 i els 75 euros.

Pel que fa als altres productes de pastisseria d’aquestes dates, tortells i brunyols, les ventes també són similars a les d’altres anys. Diumenge de Rams es van vendre al voltant d’uns 130.000 tortells, segons Costa, “potser una mica menys que altres anys, però millor del que s’esperaven els pastissers”, pel context econòmic en el que ens trobem. Si bé el més venut és el típic tortell de massapà, Costa ha afegit que avui dia a la gent li agraden també altres varietats “més fines” com poden ser els tortells de pasta fullada amb nata o trufa.

L’altre producte típic, els brunyols, tot i que cada vegada hi ha més pastisseries que el fan tot l’any, “perquè és un producte que es ven molt bé”, també s’està comprant en quantitats similars a altres anys. Aquest dolç, però, permet una millor previsió als pastissers donat que es comença a oferir al principi de Quaresma, set setmanes abans de Rams i així permet veure quin és el ritme de vendes i ajustar-ne la producció. De brunyols, els pastissers també acostumen a preparar-ne de diferents modalitats, ja sigui de vent o els farcits amb crema.