Pals i la cuina de l'arròs << Notícies

“Pals i la cuina de l’arròs” arriba a la vintena edició

 

La campanya gastronòmica “Pals i la cuina de l’arròs” arriba a la vintena edició a partir d’aquest dissabte 16 de març i fins al 12 de maig. Es tracta d’una campanya que des de fa 20 anys celebra la tradició arrossera d’aquesta població i que inclou actes diversos el dia de la presentació com també menús basats en l’arròs en diferents restaurants.

La campanya del 2013 es presenta dissabte a Ca la Pruna a partir de les 11 del matí. Després de la presentació oficial hi haurà tastets populars d’arròs i vins, al voltant de les 12 del migdia, a càrrec de Caves Castell de Peralada, fins a les 13.30h. Durant tot el dia mercat de productes artesans i, a les cinc de la tarda, l’espectacle infantil El Pallasso Perruquí i l’Arròs de Pals, farà arribar als més petits aquesta tradició arrossera, ja que una colla de titelles explicaran històries de l’arròs.  

Pel que fa a la campanya de la cuina de l’arròs als restaurants, hi participen l’Antic Casino, Ca la Teresa, Can Ruben, Golf Platja de Pals, La Vila, Les Dunes, Mont Aspre, Sa Punta i Vicus. En aquests establiments podreu tastar diversos plats d’arròs, cadascun amb el toc personal del seu xef.

La tradició arrossera de Pals està documentada des de l’època medieval. La proximitat d’aquest producte i la seva qualitat han possibilitat l’aparició d’un gran nombre de plats la base dels quals és l’excel·lent arròs de Pals. Aquesta campanya ofereix la possibilitat, doncs, de degustar el tradicional arròs a la cassola de l'Empordà, on en cada establiment el cuiner li dona el seu toc personal.