Cartaví 2012 << Notícies

Onze restaurants gironins finalistes als Premis Cartaví 2012

 

Onze restaurants de les comarques gironines opten als premis Cartaví 2012 que s’entregaran el 17 de desembre al Palau de la Generalitat. Aquest concurs, que pretén distingir als restaurants de Catalunya que defensen els vins catalans, reconeix tres restaurants per demarcació i tres més de Barcelona ciutat.

Els onze finalistes de la demarcació de Girona són: Les Cols (Olot), Vicus (Pals), El Far de Sant Sebastià (Llafranc), Can Bach (Sant Feliu de Boada), La Calèndula (Girona), La Figuereta (Figueres), Mams Espai Gastronòmic (Arbúcies), Mas Renart (Mollet de Perelada), Mas Romeu (Lloret de Mar), Portal de Mar (Torroella de Montgrí) i El Llac (Campelles).

En aquesta edició del concurs s’ha comptat amb la participació del públic a través de la web www.cartavi.cat. De totes les propostes votades (que en el cas de les comarques gironines han estat un total de 79), s’han escollit els finalistes que optaran a ser els guanyadors de cada demarcació. Totes les persones que han proposat i votat un restaurant entraran al sorteig de diferents estades enoturístiques i altres premis.

El concurs premia tres restaurants de cada demarcació, Girona, Barcelona, Lleida i Tarragona, i també tres més de la ciutat de Barcelona, com a capital catalana, per la qual hi ha dotze finalistes. Així, els Premis Cartavi distingiran 15 restaurants de tot Catalunya que defensen els vins emparats en les onze denominacions d’origen catalanes.

L’Associació Vinícola Catalana organitza anualment aquests premis amb l’objectiu de fomentar la presència dels vins catalans a les cartes dels restaurants ubicats a Catalunya, així com promocionar el coneixement dels vins elaborats a les zones vitivinícoles catalanes tant al professional de la restauració i la sumilleria com al consumidor. Aquests premis compten amb la col·laboració de les diferents associacions i entitats vinculades al món del vi, així com de la Generalitat de Catalunya, especialment de l’Incavi.