Gastrònoms << Notícies

Neix Gastrònoms, cuina artesana amb productes de 5a gamma

 

Neix Gastrònoms, una empresa amb seu a Castelló d’Empúries que fa cuina artesana amb productes de 5a gamma per a professionals de la restauració. Des de les noves instal·lacions es vol donar als cuiners més eines per oferir plats de gran qualitat, facilitar-los la feina proporcionant productes que requereixen elaboracions llargues, fet que suposa un estalvi de temps important, control dels costos i optimització de l’espai físic a la cuina.

Es tracta d’un equip jove liderat per Jordi Margall i Sònia Faixó: ‘Som un equip jove, emprenedor i professional, per sobre de tot som cuiners i cuinem amb passió i volem cuinar pels cuiners’, segons afirma Jordi Margall. Actualment, dóna feina a deu persones de forma continuada i hi ha previstes noves incorporacions per a la temporada d’estiu que s’espera que tinguin continuïtat si les expectatives per a l’exportació es compleixen.

Gastrònoms va rebre el Premi Emprenedor Alt Empordà 2010 quan encara era un projecte sobre paper. En pocs mesos, a més, Gastrònoms ha aconseguit la certificació ISO 22000, que permet implantar un sistema de gestió de innocuïtat dels aliments reconegut internacionalment amb la finalitat d’aconseguir una millora en la seguretat alimentària. També ha implantat un modern sistema de control de la traçabilitat, de forma que l’etiquetatge dels productes incorpora informació sobre els proveïdors, els processos i les persones que han intervingut en l’elaboració del producte final.

Gastrònoms vol apostar sobretot per fer cuina artesana i de qualitat, especialment a partir de la cuina empordanesa, fent que la cuina catalana sigui reconeguda fora del nostre territori.