Girona, Temps de Flors 2013 << Notícies

Més restaurants i locals d’oci nocturn s’apunten al Temps de Flors

 

Girona s’engalana per una nova edició del Temps de Flors, de l’11 al 19 de maig. En aquesta edició un 40% més de restaurants s’han apuntat als menús florals i es podran tastar diferents propostes gastroflorals en 42 establiments de la ciutat. A més, aquest any s’estrena l’activitat Flors de Nit en locals d’oci nocturn. La presentació del Temps de Flors a Barcelona ha comptat amb la presència de Joan Roca i s’ha servit un aperitiu elaborat per Iolanda Bustos, de La Calèndula.

La mostra comptarà un any més amb el suport de l’hostaleria i el comerç de la ciutat. En aquesta edició ha augmentat un 40% el nombre de restaurants que participaran a l’exposició oferint els menús d’inspiració floral. Un total de 42 restaurants de l’Associació d’Hostaleria de Girona i Radial hi participen amb plats com amanida de llagostins i pètals de pensament amb perfum de violeta; hamburguesa de vedella casolana amb ceba caramel·litzada i floretes de romaní; magret d’ànec sobre un jaç d’arròs cremós de menta fresca i flors d’acàcia o tàrtar de fruites amb essència de menta i violetes; entre altres.

Els restaurants que hi participen són La Fundició Aldolini, La Poma, Llevataps, Cocollona, Cal Ros, L’Argadà, Artusi, Volta i Volta, Stop Self, Tips Masia Urbana, Espai Gastronòmic del Centre de Visitants del Gironès, München, El Pati Verd, Indigo, Cocolino, La Calèndula, Tapes-23, Vinomi, Urtau, L’Exquisit, Melià Girona, Garbí, Draps, One, Cul del Món, Can Veí, La Penyora, Angelus, El Museu del Vi, PortaBellini, +Cub, Sant Martí, Sa Clova, Boira, La Riba, El Ginjoler, R27, Cúrcuma, Mimolet, Savoy i Bubbles Gastrobar.

A més, aquest any s’engega la proposta ‘Flors de nit’, on diversos establiments proposaran una oferta gastronòmica per allargar les visites més enllà de l’hora de dinar i de sopar. S’oferiran especialitats amb flors en aperitius, còctels, tapes, tisanes i dolços, entre d’altres, a partir de les vuit del vespre.

Ho organitza la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm) i hi participen els locals El Cercle, Lola Cafè, Porta Bellini, Cerveseria Moderna “El Doll”, Restaurant Draps, Restaurant El Sistrell, Restaurant Calderers, River Cafè, Restaurant la Poma, Xurro’s Girona, Taverna Irlandesa Mckiernans, El Museu del Vi, El Pou dels Capricis (Hotel Llegendes), Angelus, One, Lux, Kick off Luxury, Gran Via, Esconxuro, City Bar, El Michigan Girona i El Pati del Rabí, Vanity, Restaurant Cul de la Lleona, Terrassa Ultònia.

Els establiments comercials també, com cada edició, donen suport a la mostra i participaran en el 9è Concurs d’Aparadorisme i Decoració Interior un total de 150 comerços.

Pel que fa a la presentació de la mostra, aquesta ha estat apadrinada pel recent designat com a millor xef del món, en Joan Roca. L’acte, celebrat aquest dilluns 6 de maig al saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, ha estat presidit per l’alcalde de la ciutat, Xavier Trias, i l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont.  Joan Roca ha afirmat que cal saber aprofitar el ressò que ha tingut la designació d’El Celler de Can Roca com a millor restaurant del món “tant en clau de ciutat com en clau de país”. El cuiner gironí s’ha declarat un “hooligan” de la seva ciutat i ha assegurat que és “el lloc del planeta  on es viu i es cuina millor”, ja que hi ha “bons productes i una rica tradició gastronòmica”.

La presentació del ‘Girona, Temps de Flors’ a Barcelona ha inclòs també un aperitiu de flors en tempura cruixent elaborat  per part de la cuinera Iolanda Bustos, del restaurant La Calèndula de Girona.

Més projectes florals

La 58a edició de ‘Girona, Temps de Flors’ comptarà en aquesta edició amb més projectes florals que en qualsevol de les edicions anteriors i incorpora nombroses novetats. En total, l’exposició que començarà l’11 de maig i acabarà el dia 19, comptarà amb 145 espais florals, dividits en 84 patis, 51 exposicions florals i 10 jardins, a més de 4 espais al barri de Vista Alegre i al carrer del Carme. Els espais florals repartits per la ciutat agrupen 195 projectes presentats per diferents artistes nacionals i internacionals.

El Somni dels germans Roca pren forma a l’Arts Santa Mònica de Barcelona

Els germans Roca segueixen a primera línia de l’actualitat gastronòmica tot just una setmana després de la distinció del Celler de Can Roca com a millor restaurant del món per la revista Restaurant. Aquest dilluns 6 de maig, el centre Arts Santa Mònica estrena El Somni, la proposta gastronomico-artística dels germans Roca i el creador audiovisual Franc Aleu, amb la producció de Mediapro.

El Somni vol ser una experiència d’art total, que inclou el sopar al que tindran accés 12 comensals privilegiats, però també dues exposicions, la realització d’un pel•lícula i la creació d’un llibre. Es tracta d’una experiència sensorial i poètica, que vol anar més enllà i que ha estat definida pels mateixos creadors de “transmediàtica”.