Nits Gastronòmiques << Notícies

Més de 300 persones a les Nits Gastronòmiques de Girona Bons Fogons aquest estiu

 

Un total de 342 persones han pogut gaudir aquest estiu de les deu Nits Gastronòmiques organitzades pel col•lectiu Girona Bons Fogons als Jardins dels Alemanys de Girona. Una experiència en un espai excepcional, amb una gastronomia basada amb producte tradicional i de proximitat, d’alta qualitat, creant un espai d’intercanvi i networking entre els comensals, cuiners i els diferents productors que han assistit als sopars.

Els sopars, amb el format d’una sola taula imperial per a 34 comensals, es van oferir a tots aquells que es van apuntar a la base de dades del Girona-10 enviant-los un correu electrònic amb l’enllaç a una plana web d’informació i reserva que s’ha creat per aquest esdeveniment. www.nitsgastronomiques.cat. Tan sols 36 hores després d’enviar un correu electrònic informatiu es va haver de penjar el cartell de “complert” a la pàgina de reserves.

Aquest lloc web resta operatiu per a totes aquelles persones que es vulguin inscriure en la base de dades de Girona Bons Fogons, per rebre informació preferencial de les diferents activitats que durant l’any  realitza el grup gastronòmic de Girona.

Es calcula que unes 200 persones han vingut expressament a Girona i s’han quedat a dormir als hotels de la ciutat, provinents d’arreu de l’àrea metropolitana de Barcelona, Tarragona, Lleida, Andorra, sud de França, així com de ciutats espanyoles connectades amb l’AVE com Madrid, Osca i Saragossa.

L’últim sopar, dissabte 7 de setembre, es va haver de preparar en un indret totalment insòlit com és a l’interior de Torre Gironella ja que la pluja va impedir el muntatge als jardins.

Segons els organitzadors, “el projecte ha servit d’exponent, d’aparador pràctic i promocional, del gran nivell gastronòmic que s’està oferint  als restaurants gironins i de la matèria primera que els diferents productors de la zona serveixen als locals” de Girona.

Cada un dels sopars s’ha maridat amb vins d’un celler (diferent cada dia) de la DO Empordà i durant els sopar, els propietaris o enòlegs de cada celler explicaven als comensals els seus productes.