34ª Fira de Vins i Caves de Catalunya i 19è Tast de Formatges << Notícies

Més de 120 vins i caves a la 34ª Fira de Vins i Caves de Catalunya

 

Els dies 14, 15 i 16 d’agost, Pals acollirà novament la Fira de Vins i Caves de Catalunya, en la seva 34a edició, en el marc tradicional del Pati de Ca La Pruna del recinte medieval de la vila. A la fira, s’oferiran degustacions de vins de les diferents Denominacions d’Origen Catalanes, amb la participació de més de 70 cellers i amb unes 120 referències de vins i caves. Destaca la important presència dels cellers de la DO Empordà, que estarà representada per un 90% de les bodegues integrants. Paral·lelament també es durà a terme el 19è Tast de Formatges, on es podran degustar quatre varietats procedents de diferents comarques catalanes. 

Pel que fa a aquesta denominació, la novetat d’enguany és que 5 cellers, Can Sais, La Vinyeta, Roig Parals, Cooperativa de Garriguella i Mas Patiràs, tindran la seva pròpia representació en un espai on a part de poder degustar, també es podran comprar els vins elaborats d’aquests cellers. 

La Denominació d’Origen convidada d'enguany és la DO Rias Baixas. 

L’horari serà cada dia de dos quarts de vuit a la mitjanit. La Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre és l’entitat organitzadora i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pals, l’INCAVI, CaixaBank i CCAM. 

Paral·lelament a la Fira de Vins, també es durà a terme el 19è Tast de Formatges, on es podran degustar quatre varietats procedents de diferents comarques catalanes. 

Enguany, les formatgeries participants són: Formatgeria Molí de Ger (Ger- Cerdanyal) formatge Puigpedrós; Formatgeria Tros de Sort (Sort- Pallars Sobirà) formatge Serrat del Triadó “Roi”; Formatgeria Mas Alba (Terradellas- Pla de l’Estany) formatge Pla; i Formatgeria Mas Farró (La Vall de Vianya- Garrotxa) formatge Serrat d’Ovella. 

Els preus per adquirir les diferents degustacions són de 8 euros pel tast de 4 vins o caves; 8 euros pel tast de formatges; i 12 pel combinat de 4 tasts de vins o caves + 4 formatges.

A més, els participants a l’adquirir els seus tiquets també obtindran una copa tastavins per poder gaudir dels seus tasts de vins i caves en les millors condicions i d’un llibret informatiu on apareix tota la informació de la fira, les DO participants i una fitxa de tast on podran apuntar les seves notes. 

També, la fira mostra el seu manifest a favor del suro com a tapament per a vins i caves, amb la col·locació d’uns expositors, on es podran dipositar els taps per després ser reciclats. Aquesta acció compta amb la col·laboració de RETECORK i  l’Institut Català del Suro.