La Cuina de l'Empordanet amb Elipsos << Notícies

Menú Dalí als trens hotel amb destinació a París

 

La Cuina de l’Empordanet, per encàrrec de l’empresa Elipsos, gestora dels trens amb destinació a França i dels Trens de Gran Velocitat TGV entre Figueres i París, ha confeccionat un menú inspirat en les aficions culinàries de Salvador Dalí. Aquesta proposta es fa amb motiu de l’exposició retrospectiva del pintor català que té lloc al Centre d’Art Pompidou de la capital francesa.

El menú proposa, de primer, una amanida de patates amb musclos i verat en escabetx de cítrics. Com a segon plat, una cuixa d’ànec amb foie acompanyat de puré de poma; i un timbal d’ametlles sobre coulis de xocolata a l’aroma de garnatxa, de postres. Aquest menú es pot degustar per complet o bé escollir només algun dels plats durant l’àpat ja que aquests han passat a formar part de les propostes de la carta de tardor-hivern dels restaurants  del tren hotel.

El menú es trobarà a les cartes fins el mes de març, coincidint amb les dates de l’exposició al Centre d’Art Pompidou de París, en els següents trens: Trenhotel Francisco de Goya (fa la ruta Madrid-Valladolid-Burgos i Vitoria/Gasteiz amb Poitiers, Blois, Orléans i París); Trenhotel Joan Miró (enllaça Barcelona – Girona i Figueres amb Orléans i París); Madrid - A Coruña - Pontevedra - Ferrol "Rias Gallegas"; Barcelona - Granada "Alhambra"; Barcelona - Gijón "Pio Baroja"; Barcelona - A Coruña - Vigo "Galicia".

A més de l’habitual carta del restaurant del trenhotel, s’ha dissenyat per a l’ocasió una carta específica amb el Menú Dalí, reproduint el quadre "La cistella de pa", que Dalí va pintar el 1945 i que es conserva al Teatre Museu Dalí de Figueres. De la mateixa manera, s’ha editat una postal commemorativa que es distribueix entre els clients del tren hotel amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta nova iniciativa gastronòmica.

L’any 2004, amb motiu del centenari del naixement de Salvador Dalí, la Cuina de l’Empordanet va dur a terme la campanya gastronòmica "Art i Gastronomia", en la que entra d’altres activitats també es va idear un menú per als trens d’Elipsos.

L'Exposició Dalí

L’exposició Dalí compta amb més de 200 peces entre pintura, escultura i dibuixos. A més, també es mostren els resultats de la participació de Dalí al món del cinema, el teatre, la fotografia i la performance. La mostra ha estat organitzada pel Centre d’Art Pompidou i el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia, amb la col·laboració de la Fundació Gala-Salvador Dalí i el Salvador Dalí Museum de St. Petersburg (Florida).

La mostra es podrà veure a París fins el 25 de març i al Centre d’Art Reina Sofia de Madrid del 23 d’abril al 2 de setembre.