Arrels del Vi 2012 << Notícies

Masia Carreras 2007 guanya l’Arrels del Vi Negre 2012

 

El Masia Carreras 2007 de Martí Fabra ha guanyat el premi Arrels del Vi 2012 al millor vi negre. Pel que fa als blancs, el guardó ha estat per Blanc dels Aspres 2009, de Vinyes dels Aspres. Com a millor vi dolç, s’ha escollito el Torre de Capmany Gran Reserva, del celler Pere Guardiola. Els premis es lliuraran el pròxim 26 de maig per inaugurar la Fira Arrels del Vi de Sant Martí d’Empúries.

Tretze dels millors sommelier de l’Empordà dirigits per Rafel Sabadí, sommelier del Restaurant El Roser 2, van participar el passat 18 d’abril en el tast a cegues per escollir els vins guanyadors de la fira Arrels del Vi 2012. El lliurament de premis es realitzarà el proper 26 de maig per inaugurar la fira.

La fira vitivinícola professional Arrels del Vi  torna a celebrar-se a Sant Martí d'Empúries el 26 i 27 de maig. Organitzada per Dominic Abernethy, propietari de "El Celler Petit" de Sant Martí d'Empúries, i per Tess Oriol i Carlos Krauel de Global Marketing Turístico, Arrels del Vi s’ha consolidat, en la seva cinquena edició, com a única fira professional d'aquestes característiques oberta al públic general. Una fira on els amants i aficionats a la cultura vitivinícola poden degustar vins de la D.O. Empordà d'alta qualitat en un entorn privilegiat.

Amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Escala, la D.O. Empordà i el Museu d'Arqueologia de Catalunya - Empúries, la fira compta enguany amb un total de 19 cellers de la D.O. Empordà que presentaran varietats de vins d'alta gamma i un celler convidat de la Catalunya Nord (La Nouvelle Donne). Han confirmat la seva participació AV Bodeguers, Bodegas Mas Vida, Celler Arché Pagès, Celler Can Sais, Celler Hugas de Batlle, Celler Marià Pagès, Celler Martí Fabra / Masia Carreras, Empordàlia, Espelt Viticultors, Gelamà, Lavinyeta, Mas Llunes, Oliveda, Oliver Conti, Pere Guardiola, Roig Parals, Sota els Àngels, Terra Remota i Vinyes dels Aspres. A més, després de l’èxit de l’any passat, aquest any repetirà Arrels Kids: de 18h a 21h, tallers creatius per als més petits.

La qualitat dels vins empordanesos va en augment, 44 han estat inclosos a la llista del crític vinícola Robert Parker i d’aquests, 28 han obtingut una puntuació de 90 o més punts. A més, per primer cop la D.O. Empordà ha venut més de 4 milions d’ampolles de vi en un any, un increment del 5% respecte a l’any anterior.

Arrels del Vi deu el seu nom a la història de Sant Martí d'Empúries. A les excavacions de la colònia grega d'Emporion es van trobar les proves arqueològiques que van demostrar que la vinicultura va arribar a la Península Ibèrica a través d'aquest punt privilegiat del Mediterrani. Per això, la tradició vitivinícola en aquesta zona compta amb arrels de més de 26 segles d'història.