Moneda complementària RES << Notícies

La xarxa RES ja compta amb 15 membres de la restauració i l’alimentació

 

La xarxa de comerç a través de la moneda complementària RES, implantada a Girona de manera pionera a tot l’Estat aquesta primavera, compta ja amb 49 membres, entre els quals 15 del sector de la restauració i l’alimentació.

Es tracta d’una moneda adreçada, de moment, a les Pimes i als autònoms que té com a objectiu crear una xarxa d'establiments per donar un suport addicional al comerç local i augmentar així les seves vendes. RES és actiu en tots els sectors, des de la construcció fins a material d’oficina, passant per les asseguradores, impressió, hostaleria i roba. Tot i que de moment només es pot fer servir entre Pimes i autònoms, el setembre es preveu que pugui arribar a particulars.

Com a membres del sector de Bars, Restaurants i Alimentació hi trobem ja 15 membres. Es tracta del Restaurant turc El Bósforo, el Restaurant Bronsoms, el Restaurant Amaranta, 1900 Cafeteria, Vins Bosch, Xocolat Paris, La Bodega, El racó d’en Miquel, + Cub, Nostrum Girona, la Cocollona, Restaurant Cúrcuma, Divinum, Ictineu i el forn de pa Aliu.

El valor d’un RES equival al d’un euro (1RES = 1€). Amb l'ús d'aquesta moneda complementària es pretén crear una relació de sinèrgia entre els seus integrants per afavorir els comerciants locals. A més, un altre avantatge important és que la xarxa RES ofereix als comerciants rebre un crèdit RES, sempre sense interès.

Tot i que Girona és el primer lloc de l’Estat en implantar-ho, aquest sistema de pagament no és nou, sinó que porta 15 anys funcionant a Bèlgica on hi ha més de 5.000 negocis adherits. Precisament, els que en són membres han augmentat els guanys fins a un 5%, ja que la gran quantitat de membres fa que s’augmenti la circulació de diners dins la xarxa. En el cas de Bèlgica, a més, els usuaris del RES ja superen els 100.000 i les seves transaccions van moure més de 31 milions el 2011 passat.

El responsable de la implantació del RES a Girona és l’spinoff Social Currencies Management, de la UdG, amb seu al Parc Tecnològic de la mateixa universitat. Podeu saber-ne més a la web del RES.