XI Fira d'Indians de Begur << Notícies

La IX edició de la Fira d’Indians de Begur es centrarà en la gastronomia indiana

 

La IX edició de la Fira d’Indians de Begur que tindrà lloc el 7, 8 i 9 de setembre estarà centrada en la gastronomia Indiana per recordar que, un dels importants llegats que ens van deixar els indians, van ser els productes que van portar de les “Amèriques” i que tant han influenciat la nostra gastronomia, tant passada com actual.

Els indians van ser els introductors a la gastronomia nacional, de productes americans tan populars com el cafè, el sucre, la xocolata, el rom o fruites com el “palosanto”. De la mateixa manera, també d’Amèrica van arribar productes bàsics de la nostra cuina com la patata, el pebrot o el bitxo. A més a més, també van ser els impulsors de la comercialització de productes catalans a Amèrica, com el cas del vi i els aiguardents.

Per aquest motiu, l’organització de la Fira ha volgut dedicar aquesta edició a la gastronomia. Durant els 3 dies que es celebra la Fira, els milers de visitants podran gaudir de plats amb influència indiana. Els restauradors del municipi participaran amb uns menús temàtics que inclouran plats amb productes indians.

A part de gaudir de la gastronomia, els assistents podran dur a terme tallers gastronòmics com el de xocolata, el cafè, copa i puro, el taller de cuina d’influència indiana o escoltar conferències relacionades amb el món indià i la gastronomia. A més, la fira és concebuda com una festa popular, de manera que també hi haurà havaneres, balls de salsa, cants populars caribenys, fira d’artesania, visites guiades pel patrimoni indià enmig d’un ambient festiu.

Presentació a càrrec de Joan Roca

La pròxima edició de la Fira s’ha presentat l’1 de juliol a la Casa Indiana Pere Roger de Begur amb la presència de Joan Roca com a convidat i ponent especial. El cuiner del Celler de Can Roca, ha estat l’encarregat de presentar, juntament amb l’Alcalde de Begur, Joan Català, i el Regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Joan Loureiro, la novena Fira d’Indians.

Aprofitant que enguany la Fira està dedicada a la gastronomia indiana, Joan Roca ha delectat als assistents amb una breu discurs de com el gran èxit de la cuina catalana s’ha produït gràcies al mestissatge. A través de 3 audiovisuals, Joan Roca ha mostrat diverses receptes de cuina catalana elaborades amb productes d’altres continents.

A la presentació també s’ha pogut gaudir de la presència de diverses autoritats, com alcaldes de municipis veïns vinculats a aquest món indià, així com de cuiners amb renom com Fina Puigdevall, Benvingut Aligué, Carles Gaig o Joan Bosch.

Un cop finalitzada la presentació formal de la Fira, els assistents han pogut tastar uns aperitius gastronòmics de productes amb influència indiana, que han ofert els següents establiments restauradors del municipi de Begur, coordinats per l’Aula Gastronòmica de l’Empordà:  Restaurant Toc al Mar, Parador d’Aiguablava, Hotel Restaurant Sa Punta, Restaurant Sa Rascassa, Hotel Restaurant Mas Ses Vinyes, Hotel Aigua Blava, Restaurant Sa Tuna, Restaurant Turandot, Hotel Restaurant Galena Mas Comangau i Taverna Restaurant Es Castell.