Melmelades La Fageda << Notícies

La Fageda presenta melmelades per a maridatges

 

La Fageda ha presentat a la Fira de Mostres de Girona la nova línia de melmelades per a maridatges, una iniciativa que dóna feina a una vintena de treballadors del Centre Especial de Treball.

Les melmelades per a maridatges La Fageda es presenten en 12 sabors i estan elaborades amb fruites i verdures de qualitat i proximitat. Les diferents modalitat estan pensades per a combinar amb diferents tipus de formatges, carns o peixos i esmorzars. La  seva cocció curta dóna com a resultat una melmelada consistent i amb trossos.  La Fageda ha rebut el suport i coneixement de la Fundació Alícia, el centre referent en l’àmbit de la recerca aplicada a la gastronomia.

Els productes es comencen a comercialitzar a partir d’aquest novembre a xarcuteries, formatgeries i botigues especialitzades de les comarques gironines, especialment la Garrotxa, Osona i el Bergadà. També s’està negociant amb diferents cadenes per distribuir les melmelades La Fageda arreu de Catalunya.

Les melmelades es poden comprar individualment (en pots de165 grams) o en paquets de 4 unitats. Per una banda el paquet “Maridatges per a Esmorzars”, que inclou melmelades de maduixa, taronja dolça, poma amb llimona i pera. També podreu trobar “Maridatges per a formatges” amb tomàquet, taronja amarga amb gingebre, fruites del bosc i pebrot vermell. Finalment el paquet “Maridatges per a Carns o Peixos” amb ceba agredolça, pebrots, poma agredolça i carbassó.

Feina per a una vintena de treballadors

L’antic viver de La Fageda, utilitzat en projectes de restauració del paisatge i reforestació, és ara una horta de fruites i hortalisses. Davant la  situació d’agreujament de la crisi que patia el viverisme forestal, La Fageda va apostar per l’horticultura com a nova activitat empresarial. A més, aquest projecte dóna resposta a la tendència creixent de la població per consumir productes de proximitat i qualitat que permetin gaudir d’un bon àpat a casa.

Les tasques de l’equip de treball es desenvolupen principalment a l’hort i a l’obrador i són els encarregats de tota la producció: des de la plantació i el cultiu de l’horta, fins l’elaboració i empaquetat del producte final, les melmelades La Fageda.

La Fageda va néixer a Olot fa 30 anys amb el propòsit d’oferir una feina de qualitat a les persones de la comarca de la Garrotxa que pateixen una malaltia mental greu o discapacitat intel·lectual. Actualment té prop de 300 treballadors i factura 11,5 milions d’euros.