La Cuina del Vi << Notícies

La Cuina del Vi de les Mestresses de Peralada durant tot el mes d'abril

 

La campanya enogastronòmica “La Cuina del Vi” permetrà tastar plats casolans als restaurants de Peralada i Vilanova de la Muga durant tot el mes d'abril.

Aquesta campanya gastronòmica oferirà als visitants la possibilitat de degustar els tradicionals “platillos” cuits a la cassola empordanesa, o diversos postres casolans típics en diferents restaurants. En cada establiment els cuiners hauran escollit algunes de les receptes, de les Mestresses de Peralada on el vi o derivats en són un ingredient important. Es tracta de plats que han participat en les diverses edicions de la Mostra Gastronòmica Empordanesa que es porta a terme a Peralada cada 12 d’octubre, des de fa 22 anys. 

El dissabte 12 d’abril, a les 7 de la tarda, la sala d’actes del Claustre de Sant Domènec acollirà la conferència La Cuina del Vi, a càrrec del crític gastronòmic Jaume Fàbrega  que avaluarà el potencial del vi com a ingredient de la cuina actual, tant a nivell organolèptic com a element diferenciador, a través del treball de recull i reinterpretació de receptes procedents de les Mestresses de Peralada.

La presentació de l’acte anirà a càrrec de lnés Padrosa Gorgot, autora dels llibres de recopilació de Receptes de les Mestresses de Peralada. L’acte es clourà amb una copa de cava i amb la degustació de pa amb vi i sucre.

Els allotjaments rurals i els hotels del municipi s’han adherit a les jornades a través de la seva pròpia campanya que porta per nom: “Nit amb Bacus”: els establiments obsequiaran als seus hostes amb una ampolla de cava.

Els allotjaments que s’han adherit a la campanya son: Hotel Peralada, Hotel de la Font, Hostal Can Palol, Allotjament Rural Can Jai, Allotjament Rural La Costa, Allotjament Rural Can Genís, Allotjament Rural Can Carbó del Portal, Allotjament Rural Can Gori, Allotjament Rural Mas Fresí, Allotjament Rural Mas les Cabretes, Allotjament Rural Can Bastons, Allotjament Rural Mas Fresí i Allotjament Rural Can Carbó de les Olives. 

Podeu trobar més informació a www.peralada.cat