La Cuina de l'Empordanet a Madrid << Notícies

La cuina de l'Empordà més daliniana, a Madrid

 

La Cuina de l’Empordanet, amb el suport de la Fundació Gala – Salvador Dalí, oferirà a l’Hotel The Westin Palace Madrid quatre sopars amb un menú de plats inspirats en diversos quadres de Salvador Dalí. Aquesta iniciativa es porta a terme amb motiu de l’exposició retrospectiva de Salvador Dalí que tindrà lloc al Museu Reina Sofia de Madrid.

Sota el nom de “La cuina de l’Empordanet: de l’impressionisme al surrealisme gastronòmic”, el públic del prestigiós hotel madrileny tindrà l’oportunitat de tastar un menú que repassa des de la tradicional espina d’anxova fregida fins a l’ou ferrat com a postres, sempre utilitzant els productes de l’Empordà.

En aquesta ocasió seran quatre cuiners joves del col·lectiu: Quim Casellas del Casamar de Llafranc, Marc Gascons dels Tinars de Llagostera, Jordi Garrido del Mas de Torrent de Torrent i Vicenç Fajardo de La Plaça de Madremanya, els que representaran el prestigiós col·lectiu.

Entre la resta de plats que integren el menú destaca un mar i muntanya de carn de perol i escamarlans, un llobarro a la brasa sobre un llit de pèsols, carxofes, menta i alls tendres, o un xai lletó amb verdures i bolets de primavera, o un borratxo amb escuma de canyella i gelat de raïms.

Per acompanyar aquest plats s’han escollit dos vins de la D.O. Empordà. El Treyu 2012, un vi blanc del celler Oliver Conti i un Finca Malaveïna 2009, de Castell de Perelada. Per l’aperitiu se servirà un cava rosat també de les caves Castell de Perelada.

El menú elaborat pels xefs empordanesos es podrà degustar a l’hotel les nits del 23 al 26 d’abril al preu de 70 euros. A partir del dia 27 d’abril, aquest menú homenatge a Salvador Dalí es podrà degustar al menjador del Westin Palace, en aquesta ocasió interpretat per l’equip de cuina del mateix hotel.

Aprofitant l’estada d’aquest equip de cuina al Palace, el dia 24 al migdia tindrà lloc al mateix hotel la presentació per part de l’Ajuntament de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava, del “Girona temps de flors” i l’endemà dia 25 es presentarà als mitjans informatius de Madrid la cadena d’hotels independents “Costa Brava Hotels de Luxe”.

La Cuina de l’Empordanet i Dalí

El col·lectiu ha desenvolupat vàries campanyes vinculades a la cultura i a la gastronomia. Les més representatives són: la campanya “Art i Gastronomia” en motiu de l’any Dalí (2004) i la campanya “Pla, plat a plat”  (1997) en l’any de commemoració del centenari del naixement de l’escriptor empordanès Josep Pla.

L’any passat amb motiu d’aquesta mateixa exposició de Salvador Dalí que es va fer al Centre Pompidou de París, el col·lectiu, a petició d’Elipsos i amb la col•laboració de la Fundació Gala - Salvador Dalí, va elaborar un menú en homenatge a Dalí que es va servir als trenshotel amb destinació a París des de novembre 2012 fins al març 2013.

També van ser els responsables d’elaborar l’aperitiu-còctel que va oferir el Patronat de Turisme Costa Brava Girona al mateix Centre Pompidou per a premsa i agents de viatge parisencs el 28 de febrer passat.