Gartstròmica << Notícies

Gastronomia i creació artística en la primera edició del Gartstròmia de Banyoles

 

Aquest cap de setmana del 24 al 25 de maig es portarà a terme per primer cop Gartstròmia, un punt de trobada entre la creació artística i la gastronomia a Banyoles que tindrà lloc en més de 20 espais, amb la plaça Major i la plaça de la Font com a eixos centrals.

La fira constarà principalment de cinc elements: un espai de mostra i venda de productes; un espai de degustació de productes gastronòmics de Banyoles i del Pla de l’Estany; una ruta per diferents restaurants que oferiran propostes creatives a la cuina, al costat de diferents obres artístiques; un espai de tallers i finalment, exposicions. El pròleg del programa el durà a terme el prolífic gastrònom Jaume Fàbrega. 

L’espai de mostra i venda de productes s’articularà principalment a la plaça Major i comptarà amb 25 parades de 21 productors i artistes de Banyoles i del Pla de l’Estany amb productes com ara la mel, el pa, els formatges, vins o caves. Hi haurà també un espai de tast la plaça Major per degustar més de 45 tapes utilitzant el sistema de tiquets. 

A més de les exposicions, també hi haurà un espai a la Plaça Major on es duran a terme diversos tallers i cuina en directe de la mà de Pep Nogué i els seus col·laboradors.

Gartstròmia està organitzat per l’Ajuntament de Banyoles, amb la col·laboració de la Diputació de Girona, el Grup Gastronòmic del Pla de l’Estany, el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, el Ministeri de Treball i Seguretat social, i el Fons social europeu.