Festa de la Verema DO Empordà << Notícies

Festa de la Verema a Garriguella per celebrar el 50è aniversari de la cooperativa local

 

Garriguella acull, el cap de setmana del 31 d'agost i l'1 de setembre, la Festa de la Verema 2013 de la DO Empordà. La tradicional festivitat s'ha volgut celebrar a Garriguella per commemorar el 50è aniversari de la cooperativa local. “Una cooperativa creada pels nostres avantpassats i que, generació rere generació, ha anat conservant els mètodes tradicionals combinats amb les noves tecnologies, sense perdre l’esperit d’origen”, segons explica l'alcalde de Garriguella, Carles A. Suárez, a la presentació del programa.

La festa s'inicia el 31 d'agost amb la visita i degustació als cellers del poble. La majoria d'activitats es concentren el dia 1 de setembre. Al matí, es tornen a programar les visites amb degustació de productes als cellers. I a la tarda, a partir de les sis, a la Pista Nova (darrere l'església), tenen lloc els actes principals de la festivitat. El periodista Josep Playà serà l'encarregat d'obrir la festa amb el pregó i, a continuació, tindrà lloc la tradicional premsada del nou most amb la participació de la Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol i de la Jove Confraria de Vins i Caves de l'Empordà.

Un concert de música tradicional catalana i un tast de vins dels cellers de la localitat -Bodegas Trobat, Cooperativa Agrícola de Garriguella, Mas Llunes i Masetplana- complementen el programa de tarda.