Menú Degustació, de Roger Gual << Notícies

Estrena als cinemes de ‘Menú Degustació’ rodada a la Costa Brava

 

La Costa Brava, l'Escala i l'Hostal Empúries són els escenaris on s'ha rodat la pel·lícula “Menú degustació”, del director català Roger Gual, que el dia 11 de juny es va estrenar a Barcelona davant de 600 persones, entre autoritats, actors, personalitats del món de la cultura i el turisme, patrocinadors i socis del club TR3SC.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona, l'Ajuntament de l'Escala, l'Hostal Empúries i El Celler de Can Roca han donat suport al projecte filmogràfic amb l'objectiu de difondre a l'exterior els atractius naturals, gastronòmics i turístics de la marca Costa Brava. “Menú degustació” es podrà visionar a més de 30 països d'arreu del món, i s'estrena a l'Estat espanyol a partir de divendres, 14 de juny.

El dimarts 11 de juny es va estrenar la pel·lícula als cinemes Comèdia de Barcelona amb 600 assistents, entre autoritats, actors, personalitats del món de la cultura, patrocinadors i socis del club TR3SC. Entre els actors i actrius presents hi havia Jan Cornet, Clàudia Bassols, Andrew Tarbet, Marta Torné, Vicenta N'Dongo, a més del director i la productora, Zentropa. També hi van assistir el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Giraut; l'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, i altres personalitats del món cinematogràfic, artístic, cultural i del turisme.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha donat suport a la producció rodada la primavera del 2012 a la Costa Brava, a la platja del Portitxol d'Empúries (a l'Escala), i també a Dublín i Barcelona. El film, amb unes atractives imatges de la Costa Brava, relata què succeeix quan una parella reserva amb un any d'antelació una taula al millor restaurant del món en la ficció i en arribar el dia de la cita ja no estan junts però, malgrat tot, decideixen assistir a la vetllada. Un seguit d'embolics i la presència de convidats de tot tipus provoquen diverses situacions tragicòmiques.

La producció compta amb la intervenció i participació de Joan i Josep Roca, del Celler de Can Roca, tant a la pel·lícula com en l'assessorament pel que fa a temes gastronòmics, ja que els plats que se serveixen durant la filmació han estat elaborats seguint les seves directrius per posar en valor l'alta qualitat de la cuina catalana.

“Menú degustació” es podrà visionar a més de 30 països d'arreu del món, entre els quals, Rússia, Estats Units, països de l'Amèrica Central, de l'Àsia i del Pacífic. A partir de divendres, 14 de juny, la pel·lícula es projectarà als cinemes de tot l'Estat espanyol.

El 27 de juny, la pel·lícula es projectarà, fora de concurs, en el marc del Festival Internacional de Cinema de Moscou, i el 22 de juliol tindrà lloc una projecció, a l'aire lliure, a la mateixa platja del Portitxol, dins la programació del festival de música Portal Blau de l'Escala.