Fòrum Gastronòmic 2013 << Notícies

Fòrum Gastronòmic 2013 per a tots els públics i amb la terra com a font d'inspiració

 

El Fòrum Gastronòmic 2013 tindrà lloc del 24 al 26 de febrer al Palau de Congressos i Palau de Fires de Girona amb un programa que enguany té com a tema central la terra com a base del discurs i font d'inspiració, les sessions del Fòrum giraran entorn a les mirades dels cuiners envers la terra i el mar. Des de l'agricultura biodinàmica i ecològica a la pesca sostenible, el producte Km0, el cultiu propi o els proveïdors de confiança, atorgant un cop més el protagonisme als petits productors.

En aquesta edició a més, com ha explicat Jaume von Arend, codirector de Fòrum Gastronòmic, proposen “un sol Fòrum per a tothom, amb unitat de públic i propostes ja que totes les sessions i ponències estan pensades tant per a públic professional com gourmet”. A més, ha anunciat  que per primer cop l'esdeveniment acollirà la Final Nacional del prestigiós premi World Chocolate Master.

Entre els ponents, destaquen grans noms com Carme Ruscalleda i Raül Balam (que comparteixen escenari amb el xef del Sant Pau a Tòquio, Jérôme Quilbeuf), Paco Pérez, Jordi Cruz, Xavier Pellicer, Ángel León, Francis Paniego, Jordi Garrido, Josean Martínez Alija, Rodrigo de la Calle, Artur Martínez, Oriol Rovira, Fina Puigdevall i Pere Planagumà, Nandu Jubany, Víctor Quintillà i Víctor Trochi (que compartiran sessió), Isma Prados, Koldo Rodero, Javier Olleros, Ly Leap i Albert Raurich.

Dins les marques ja consolidades de “Fòrum Vi” i “Fòrum Dolç”, hi haurà sessions dels sommeliers Josep Roca, Ferran Centelles, Cèsar Cànovas i Roger Viusà; i dels pastissers i cuiners de postres Jordi Roca, Xano Saguer i el Col·lectiu 21Brix, que serà una de les grans novetats amb una sessió que combinarà l'espectacle amb la creació dolça.

Josep M. Matamala, director d'Incatis, ha manifestat el seu optimisme davant el “80% d'ocupació d'espai firal” i ha destacat també com a novetat l'aposta d'aquesta edició per donar també cabuda als petits productors. 

Per la seva banda, Pep Palau, codirector de l'esdeveniment, ha explicat breument el programa destacant la “forta presència catalana, de ponents de l'estat espanyol i l'excel·lència de la cuina parisenca” que estarà representada amb David Toutain, Adeline Grattard i Pascal Barbot. Com a convidat especial, aquest Fòrum comptarà amb el reconegut cuiner peruà Gaston Acurio i també un any més amb els Germans Roca, ja habituals en aquest esdeveniment.

L'acte que ha tingut lloc dimarts 18 de desembre a l'Ajuntament de Girona ha comptat amb la presència de l'Alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, dels directors de l'esdeveniment, Pep Palau i Jaume von Arend, del director d'Incatis, Josep Maria Matamala i del cuiner del Celler de Can Roca, Joan Roca com a cap de cartell.

Sessió dels germans Roca el primer dia del Fòrum

El cuiner Joan Roca ha manifestat el seu orgull com a “padrí d'aquest projecte pioner dins el sector enogastronòmic” i ha avançat el contingut de la sessió que reunirà els tres germans Roca el primer dia del Fòrum (diumenge 24 Febrer, 19h). “Presentarem un llibre que no només explica com funciona el Celler de Can Roca sinó què fem, com ho fem i perquè ho fem”. A més, també presentaran el projecte “Somni” que, en paraules del cuiner, “vincula la gastronomia amb l'art i la música” i una exposició que s'inaugurarà al mes de maig a Arts Santa Mònica de Barcelona.