Km0-Slow Food << Notícies

46 restaurants catalans reben les plaques Km0-Slow Food

 

46 restaurants van rebre dilluns 3 de març les plaques Km0-Slow Food d’aquest 2014. Pel que fa a les comarques gironines, hi trobem els restaurants Antaviana (Figueres), El Fort (Ullastret), Casamar (Llafranc), Ca la Maria (Llagostera) i Pez Colorao (Lloret de Mar). (Podeu consultar la resta de Catalunya aquí)

L’acte de lliurament es va fer a Barcelona amb el president d’Slow Food, Carlo Petrini, que va ser l’encarregat de lliurar les plaques i diplomes als restaurants adherits a la xarxa juntament amb Josep Sucarrats que va dinamitzar l’acte.

Durant la conferència Carlo Petrini va destacar el valor i l’aposta dels restaurants catalans per organitzar-se i treballar conjuntament per una alimentació més saludable i arrelada als orígens. 

L’organització destaca l’augment dels restaurants arreu del país, així com la varietat de propostes gastronòmiques que confien en l’alimentació de qualitat. Per això, en aquest acte, a l’entrada del Palau Robert es va organitzar un mercat de la terra amb un total de 31 productors i elaboradors socis d’Slow Food. S’hi podia trobar verdura local amb varietats recuperades, formatges de pastor, vins naturals, iogurts ecològics, cervesa artesana, pa amb masse mare i conserves de la terra, entre altres.

El dinar va tenir lloc a ca n’Armengol, Santa Coloma de Gramanet, a càrrec de Víctor Quintillà (Lluerna), Artur Martínez (Capritx) i Quim Caselles (Casamar), restaurants Km0-Slow Food guardonats amb Estrelles Michelin. 

Per acabar la diada, es va realitzar una visita guiada al Campus de la UB de l’Alimentació de Torribera que ha anat a càrrec del seu director Marius Rubiralta i del responsable de la Bullipedia, Pere Castells.