Artesania Alimentaria << Notícies

3 carnisseries gironines distingides com a empreses artesanes

 

La carnisseria Planagumà, d’Olot; la carnisseria Seli, de Torroella de Montgrí; i Carns i Embotits Juncà, de Besalú, van rebre el 27 de juny la placa commemorativa com a distintiu d’Artesania Alimentaria que atorga el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) i que va reconèixer un total de 18 establiments del sector càrnic català.

El DAAM va entregar a la seu de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers Xarcuters 18 plaques commemoratives com a distintiu d'Artesania Alimentaria. Aquestes plaques reconeixen 18 establiments del sector càrnic minorista català com a Artesans Alimentaris.

El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, va entregar les plaques d’Artesania Alimentària Cansalader Xarcuter que identificaran les botigues com a empreses artesanes. En total, ja sumen més de 100 establiments d’aquest sector els reconeguts com empreses artesanes a Catalunya.

La van rebre també Badia Distribucions Gastronòmiques, SL Mont-Roig del Camp (Tarragona); Ca d'Antema, La Plana de Mont-ros (Lleida); Ca l'Estevet, L'Ordal (Barcelona); Cal Pepe - Josep Grados, Sta Margarida de Montbui (Barcelona); Can Jordi – Xarcuteria, Sta Eugènia de Berga (Barcelona); Carnisseria Xarcuteria Saborit, SCP Calldetenes (Barcelona); Carnisseria-Xarcuteria La Noguera, Cambrils (Tarragona); Carnisseria-Xarcuteria Masgoret, Tarragona Carns Bertran, SL Tarragona; Casa Badia, Tremp (Lleida); Casa Fonso, La Torre de Cabdella (Lleida); La Botifarreria, Sta. Maria Barcelona; Pau i Antoni Arroyo, SL, El Vendrell (Tarragona); Prió Xarcuters, La Pobla de Segur (Lleida); i Rull Llorens, CB, Falset (Tarragona).

Les empreses artesanes alimentàries duen a terme processos d’elaboració controlades per la intervenciópersonal de l’artesà responsable de l’obrador, que garanteixen al consumidor un producte final individualitzat, de bona qualitat i amb característiques diferencials. Per a més informació:  www.gremicarn.cat